Hvordan lages cellulære PVC-profiler?

Cellulære PVC-profiler er laget gjennom en prosess som kalles ekstrudering.Her er en forenklet oversikt over prosessen:

1. Råvarer: De primære råvarene som brukes i cellulære PVC-profiler er PVC-harpiks, myknere og andre tilsetningsstoffer.Disse materialene blandes sammen i nøyaktige proporsjoner for å lage en homogen blanding.

2. Blanding: Blandingen mates deretter inn i en høyhastighetsblander hvor den blandes grundig for å sikre jevnhet og konsistens.

3. Ekstrudering: Den blandede blandingen mates deretter inn i en ekstruder, som er en maskin som påfører varme og trykk på blandingen, noe som får den til å mykne og bli formbar.Den myknede blandingen presses deretter gjennom en dyse, som gir den ønsket form og dimensjoner.

4. Avkjøling og forming: Når den ekstruderte profilen kommer ut av dysen, avkjøles den raskt ved hjelp av vann eller luft for å størkne formen og strukturen.

5. Kutting og etterbehandling: Når profilen er avkjølt og størknet, kuttes den til ønsket lengde og eventuelle ytterligere etterbehandlingsprosesser, som overflateteksturering eller fargepåføring, kan påføres.

De resulterende cellulære PVC-profilene er lette, holdbare og motstandsdyktige mot fuktighet, noe som gjør dem egnet for et bredt spekter av bruksområder innen konstruksjon, møbler og andre industrier.

1

Cellulær PVC-profilekstruderingsproduksjonslinje

2

Cellulær PVC-plateekstruderingsproduksjonslinje


Innleggstid: mai-09-2024